Превенция и подготовка при БАК Обучение при Земетресение
БЧК, НУЛЦ на БЧК, НУЛЦ, Лозен
15917
page-template-default,page,page-id-15917,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Eдинствения в България
симулатор при Земетресения и разработване
на учебни материали, учебна програма, и
учебен филм за обучение на децата и
учениците.
Превенция и подготовка при БАК

Обучение при Земетресение

Проект на Европейската Комисия – „Съвременни подходи за превенция сред децата и учениците в Европа”.

В рамките на проекта бе обменен опита на трите страни за превенция и подготовка на децата за действие при бедствия, аварии и катастрофи. В хода на изпълнение на проекта НУЦ на БЧК подготви лектори и екипи о доброволци притежаващи отлична теоретическа подготовка, умения за презентиране и практически опит за действия при различни бедствени ситуации.

Материалите за обучение по превенция и подготовка за действие при бедствия аварии и катастрофи са разработени съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.

Обучението по превенция и подготовка за действие при бедствия и аварии е с продължителност 1-3 часа. В него освен презентациите запотенциалните опасности за различните региони и действията при всяка една от тях предлагаме практическо обучение със симулатор на земетресения, както и показване на видеоматериали от действителни събития.

Обучението по превенция и подготовка за действия при БАК може да се съчетае и с Първа долекарска помощ различните бедствени ситуации.